Przyczyn zakwaszenia organizmu może być wiele, aczkolwiek na ogół tego rodzaju dolegliwości są efektem długotrwałego stresu, a przede wszystkim jednak źle dobranej diety, w której dominują produkty wysoce przetworzone. Choć samo zakwaszenie nie jest groźne, to jednak może implikować sporo konsekwencji, które mogą przerodzić się w prawdziwy problem. Po czym ...

Żelazo jest jednym z najważniejszych minerałów z perspektywy ludzkiego organizmu. Zawdzięczamy mu bardzo wiele, dlatego tak ważnym jest, aby produkty bogate w żelazo znalazły się w naszym codziennym jadłospisie. To właśnie ono odpowiada za sprawną produkcję czerwonych krwinek, jest bardzo znaczącym wsparciem dla układu immunologicznego i jednocześnie pomaga rozprowadzać tlen. Jego ...

Mogłoby się wydawać, że ryż to jeden z tych produktów spożywczych, których nie posądzilibyśmy o brak współpracy w kuchni lub jakiekolwiek problemy. Jak ugotować ryż, by faktycznie móc z czystym sumieniem stwierdzić, że udało nam się zrobić to perfekcyjnie? Wbrew pozorom warto znać pewnego rodzaju patenty na przygotowanie ryżu, który ...